Cum iti alegi un training potrivit?

Oriunde dam google  pe internet, vom gasi o multime  de traininguri cu diferite teme, diferiti traineri, diferite locatii si diferite preturi.
Intrucat trainingurile nu au intotdeauna cele mai mici preturi trebuie sa facem cea mai buna alegere pentru a merita banii.

In momentul in care ne decidem sa achizitionam servicii de training ar trebui sa tinem cont de cateva aspecte.

1. Daca vreim preponderent o acumulare de cunostinte, investitia cea mai potrivita ar fi cateva carti bune, nu un training.

2. Daca vrem dezvoltare personala, lucrul intens cu persoana noastra, atunci alegem coachingul

3. Trainingul este un instrument ce prezinta o serie de tehnici, responsabilitatea practicarii ulterioare revenindu-i participantului

4. Nici un training nu ne face manager la minut, negociator la minut, sau ne dezvolta cat ai spune „fish”.

5. Trainingul ne ofera startul in domeniu, oricare ar fi el, insa, fara un efort ulterior pentru a testa si a pune in practica cele invatate, investitia in training este inutila.

6. Responsabilitatea pentru cele ce se intampla in training ii revine atat trainerului, cat si participantului; trebuie sa fim open mind si sa ridicam probleme pertinente

7. Daca avem idei fixe la care nu suntem dispusi sub nici o forma sa renuntam, atunci  nu trebuie sa mergem la un training sa platim o taxa de participare si sa chinuim 20 de oameni.

8. Trebuie sa avem grija la ce ne asteptam de la un training, pentru ca s-ar putea sa se implineasca. Daca participam la un training, plecand de la premisa ca nu vom invata nimic, nu mica ne va fi  surprinderea ca asa se va intampla. Acest lucru se datoreaza pozitiei mentale pesimiste, care nu da voie unei procesarii autentice a ceea ce se intampla la un training.

9. Trainingul ofera un cadru limitat, un laborator in care sunt prezentate idei, testate tehnici si dezvoltate abilitati, avand limitele lui- este un laborator.

10. Participantul are acces la un volum mic de informatie teoretica in stare bruta, in mare parte trainingul se bazeaza pe aplicatii practice; pentru mai multa informatie bruta se recomanda bibliografie.

11. Trebuie sa ne asteapta-te sa invatam ceva practic. Daca nu este asa, il tragem pe Trainer de manecuta in timpul trainingului.

12. Este de dorit ca participantul sa fie deschis la nou, insa trebuie sa ne asteaptam sa gasimin training o persoana care va face „opozitie” permanenta la ceea ce spune trainerul, la ceea ce spunem noi sau la ceea ce spun ceilalti participanti. Le Acceptam, dar in acelasi timp, ne canalizam asupra obiectivelor noastre de invatare. Nu are rost sa ne pierdem timpul.

13. Trebuie sa intelegem ca oamenii vin la un training sa se perfectioneze, nu sa-i perfectioneze pe ceilalti participanti sau pe trainer. Daca este asa, mai bine incearcam o cariera de trainer sau de profesor.

Cam acestea ar fi cateva lucruri de care tinem cont cand luam decizia de a urma un training.

Reclame

Etichete: ,

Un răspuns to “Cum iti alegi un training potrivit?”

  1. Auras Says:

    Felicitari pt articol. Te invit sa scrii si pe 3ner.ro, portal de traininguri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: