Coachingul si eficienta angajatilor

 Intr-un program de dezvoltare a personalului, trainingul este antemergator coachingului. De obicei, dupa un training, cursantul este responsabil de aplicarea celor invatate la curs. Dar, de multe ori, intervin factori care il impiedica sa aplice ceea ce a invatat, chiar daca el doreste sincer acest lucru.

 Coachingul va propune o maniera personalizata de urmarire a dezvoltarii individuale, prin care puteti depasi aceasta dificultate. Coachingul este acel ingredient care va ajuta sa realizati cu succes tranzitia de la ideile constructive, obtinute in timpul trainingurilor, la implementarea lor in mediul de lucru.

Coachingul este o interventie care vizeaza dezvoltarea la o persoana sau la o echipa a elementelor potentiale legate de talent, stil sau sinergie, dincolo de obstacolele existente. Este un mijloc de descoperire si experimentare a aspectelor neutilizate ale propriului potential.

 Spre deosebire de trainer sau consultant, cel care este in postura de coach nu ofera expertiza si nici sfaturi. El reprezinta un catalizator pentru cel consiliat, acesta fiind ajutat si indrumat sa-si stabileasca obiective in mod eficient si sa gaseasca propriile solutii la situatiile reale cu care se confrunta.

Acum aproximativ 1 an am considerat necesar  sa apelez la un coach pentru a-mi rezolva o problema care ajunsese sa-mi afecteze activitatea. Problema constientizata  era legata de prioritizarea activitatilor. Am descoperit in timpul sedintelor, cu ajutorul coach-ului, obstacolul real ce statea in calea rezolvarii acestei dificultati. Mi-am dat seama ca totul tine de mine, ca pot schimba in bine ceea ce fac si ca intotdeauna schimbarea pleaca din interior.

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: