Managerul iscusit!

Ce ne poate salva in aceste vremuri „tulburi”, ca sa nu folosesc  termeni mai drastici, este dupa parerea multor specialisti, si a mea evident, un manager priceput, vizionar si dedicat.

Managerul nu trebuie sa gaseasca el neaparat solutii, el trebuie sa creeze aparatul operational, astfel incat la fiecare nivel ierarhic oamenii din pozitiile cheie sa ia deciziile optime, fara a fi nevoie de interventia sa.

Managerul trebuie sa se descurce si sa gaseasca solutii viabile pentru activitatile intreprinse.

Un manager bun:
1) Reuseste  sa puna la punct tot acest sistem in care responsabilitatile individuale sunt foarte clare si se coreleaza intre ele pentru atingerea scopurilor propuse.
2) Gaseste oameni capabili sa-si asume aceste responsabilitati.

In perioada aceasta totul depinde de angajati, ei au un rol decisiv in prosperitatea dvs ca proprietar, actionar etc. Managerul trebuie sa se asigure de calitatea si competenta angajatilor, el  nu poate avea siguranta ca treaba va merge bine si in absenta sa daca nu are oameni capabili, pe care sa se poata baza.

Cum poate gasi oamenii de care are nevoie?  Greu !!!  Ei pot veni prin recomandare, prin recrutare sau pot chiar fi ascunsi in interiroul echipei. De foarte multe ori, omul potrivit se afla deja in preajma, trebuie doar descoperit. Conform statisticilor, un angajat care se ocupa de task-uri banale foloseste in jur de 10% din abilitatile si competentele pe care le are, restul de 90% ramanand neexploatate. Managerul si cei din HR au rolul de a exploata acest potential la maxim, atat in interesul companiei, cat si in interesul angajatului.

Cheia spre succes o reprezinta o buna motivare.  Angajatul trebuie sa-si descopere apartenenta la  cultura si dezvoltarea organizatiei, trebuie sa-si gaseasca locul in companie si sa se poata vedea implicat si in activitatile viitoare. Trebuie sa aiba satisfactie financiara si profesionala, trebuie sa simta ca aduce plus valoare.

Nu exista o reteta in crearea si dezvoltarea unei afaceri perfecte, insa un manager bun va poate aduce mai aproape de ideal si fezabil.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: