Cateva sfaturi pentru un networking mai bun oferite de Andy Lopata

Ma amuzam aseara cu o foarte buna prietena, cum au tradus in romana,  intr-un document, colegii ei din Germania termenul networking. Se pare ca reteling … interesant 🙂 ….

Dar ca sa trecem la subiect ce ar trebui sa facem pt a fructifica oportunitatile de networking. 

Evita atitudinea negativa, fii prietenos, fii smart ;). 
Iata mai jos sfaturi de networking:

1. Nu lua networkingul prea in serios. Ar trebui si chiar poate sa fie distractiv. Conecteaza-te cu ideea de a-i ajuta pe altii decat sa te astepti ca vei gasi afacerea perfecta sau urmatorul client. Relaxeaza-te, scapa de presiune si concentreaza-te pe ce poti aduce petrecerii, sau ofertei sub forma de contacte, cunostinte sau resurse.

2. Imbunatateste-ti conceptia si lucrurile se vor schimba. Daca ai o impresie negativa despre networking, probabil iti vei sabota sansele de a cunoaste si relationa cu noi oameni. Lasa in spate toate gandurile negative si concentreaza-te pe ce este posibil. Niciodata nu este momentul sa dai inapoi. Tot timpul poti inainta. 

3. Adopta o abordare proactiva. Ridica-te din fata televizorului si mergi la eveniment. Tine minte ce a spus Seneca: „Norocul este ceea ce se intampla cand pregatirea intalneste oportunitatea.” Trebuie mai intai sa intalnesti oameni pentru a sti daca poti construi relatii cu ei, si cu cat intalnesti mai multi oameni, cu atat mai posibil este sa gasesti omul potrivit pentru tine. (Suna ca la o intalnire, nu?)

4. Consuma cat mai putin alcool daca esti la un eveniment unde se servesc astfel de bauturi. Sa fii relaxat este bine, dar sa fii ametit si sa actionezi necorespunzator, nu va fi o buna metoda de a te face cunoscut. E nevoie sa spun mai mult?

5. Fii persoana care ii invita pe altii la conversatii atunci cand acestia se alatura grupului. Este o buna modalitate de a crea o impresie buna si de a fi un exemplu pentru ceilalti. Iti poti face mai multi prieteni in doua luni devenind interesat de alti oameni, decat iti poti face in doi ani incercand sa atragi atentia celorlalti.

6. Fii politicos si amabil. Bunele maniere nu se demodeaza niciodata. Lasa-ti ego-ul acasa si adopta politetea la eveniment. Aici este momentul sa fii necompetitiv si sociabil intr-un mod profesionist, dar prietenos.

7. Fii sincer si deschis, si urmeaza toate promisiunile pe care le-ai facut. Autenticitatea lasa o impresie buna. Chiar daca nu gasesti un benficiu imediat pentru a cunoaste pe cineva anume, nu vei sti niciodata cand acel cineva isi va aminti de tine si iti va face cunostinta cu un contact cheie. Si daca ai promis ca vei face o prezentare sau vei trimite un e-mail unei persoane, asigura-te ca asta vei face imediat dupa eveniment. Continuitatea este factorul cheie in formarea unei impresii bune si in crearea de relatii de durata si de incredere, care conduc la noi oportunitati.

Urmeaza aceste sfaturi,  zice Andy Lopata, pentru a-ti imbunatati eficienta atunci cand cunosti oameni noi.

So „Go Netting People!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: